TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šventiškas skruzdėlynas | La Maistas
Skruzdėlynas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 kilogramas miltų
7 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
5 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
Užpilui:
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
Pabarstymui:
šiek tiek aguonų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijoti miltus, įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, grietinę, druską ir išminkyti tešlą. Tešla neturi būti labai kieta, jei jaučiate, kad tešla labai kieta (gali nutikti, nes skirtingi miltai brinksta truputį skirtingai), galite įmušti dar vieną kiaušinį ir pilti truputį aliejaus. Tešla turi būti elastinga ir gerai kočiojama.

2.
Tešlą iškočiojame labai plonai (kočiojant turėtų beveik matytis stalviršis ant kurio kočiojate). Kad tešla neliptų, kočėlą ir stalą galima patepti aliejumi. Iškočiotą tešlą supjaustome 3 - 4 centimetrų keturkampiais.

3.
Kepame įkaitintame aliejuje puode arba gilioje keptuvėje, kol pagels.

4.
Medaus užpilui medų (naudoju natūralų, kietą), stiklinę cukraus ir stiklinę vandens supilame į puodą ir pakaitinam, kol cukrus ištirps.

5.
Skruzdėlyną konstruojame iš jau atvėsusių lakštų. Į lėkštę dedame iškeptus lakštus, apšlakstome medaus sirupu, vėl lakštus, vėl šlakstome sirupu ir taip sluoksniuojam, kol pastatom didelį skruzdėlyną. Ant viršaus pabarstome aguonų. Skruzdėlynas sutvirtės vėsdamas, kai ims stingti medus.




admin · 2020-11-27 12:00 · 337 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt